Belföld koronavírus

Többet autózunk, kevesebbet tömegközlekedünk a koronavírus miatt

A koronavírus előtti időkben tömegközlekedéssel, mostanság viszont autóval indul útnak a többség – derül ki az Allianz Hungária Zrt. legújabb hazai kutatásából.

Míg a pandémiás időszak előtt a felmérésben résztvevők 46,5 százaléka leggyakrabban tömegközlekedési eszközöket vett igénybe annak érdekében, hogy eljusson munkába, iskolába, és 39,5 százalékuk járt autóval, addig mostanság 45,2 százalékuk indul útnak kocsival, és csupán 23,8 százalékuk tömegközlekedéssel.

Megnőtt a biciklivel, rollerrel és gyalogszerrel közlekedők száma is: 7-7 százalékról előbbi kategória 19 százalékra tornázta fel magát, míg utóbbi 11,9 százalékra. A kitöltők többsége, 73,8 százaléka nyilatkozott úgy, hogy vírusmentes békeidőben csak oda ment autóval, ahová nagyon szükséges volt és nem tudta másképpen megoldani, a karantén ideje alatt viszont sokak véleménye megváltozhatott, hiszen a válaszadók 58,5 százaléka számolt be arról, hogy többször ült volán mögé, mert biztonságosabbnak érezte, ha kocsival intézte ügyeit.

kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik