Belföld

Jelzőlámpákkal védetté váltak a Budaörsi úti halálzebrák

Két eddig rendkívül veszélyes, a sajtóban „halálzebraként” emlegetett gyalogátkelőhely vált biztonságosabbá a Budaörsi úton azáltal, hogy a Bajmóci és a Nagyszőlős utcai kereszteződésben nyomógombos, a látássérülteket hangjelzéssel segítő jelzőlámpát telepített a Budapest Közút, olvasható a Főpolgármesteri Hivatal hétfői közleményében.

A két kereszteződés jelzőlámpáit már múlt csütörtökön átadták a forgalomnak, és a műszaki átadás-átvétel is várhatóan még ezen a héten megtörténik. Ezzel a Budaörsi út minden gyalogátkelőhelye lámpával védetté vált, fogalmaznak.

Fotó: Főpolgármesteri Hivatal

Miután több baleset is történt az átkelőknél, az előző önkormányzati ciklusban 2014-re ígérték a gyalogoslámpák telepítését a Budaörsi úton. Az akkori ígérteket a tavaly hivatalba lépett városvezetés valósította meg végül, írták.

A jelenlegi városvezetés eltökélt célja, hogy nullára csökkentse a közlekedési balesetek áldozatainak számát. Ehhez fontos lépés azoknak a gyalogátkelőknek a védelme, amelyek nagyforgalmú utakat kereszteznek. A Budaörsi úti „halálzebrák” mostantól jelzőlámpával védettek, a nyomógombos rendszer pedig az autóforgalom folyamatosságát hivatott biztosítani

– hangsúlyozta Karácsony Gergely főpolgármester.

Kiemelt kép: Főpolgármesteri Hivatal

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik