Belföld

Rogán Antal kapott még egy feladatot a kormánytól

Új állami hivatalt hoznak létre Nemzeti Koncessziós Iroda néven, amelynek az lesz a feladata, hogy előkészítse az állam koncessziós tevékenységére vonatkozó döntéseket, javaslatot tegyen „egyes kizárólagos állami gazdasági tevékenységek gyakorlása időleges jogának koncessziós szerződés keretében történő átengedésére”, és ezzel kapcsolatban egységes módszertant és ellenőrzési rendszert alakítson ki – szúrta ki a hvg.hu a Magyar Közlönyben tegnap este megjelent kormányhatározatot.

Az irodát elnöki státuszban Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök irányítja, és ennek megfelelően csökkentették az igazságügyi miniszter, valamint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hatáskörét. Rogánt megbízták, hogy a kormány döntése esetén ő lássa el a koncesszióköteles tevékenység tárgya szerint illetékes ágazati miniszter, illetve az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter feladatait.

A pénzügyminisztert egyúttal felszólították, hogy az új hivatal számára adjon át a Központi Maradványelszámolási Alapból 226 millió forintot.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik