Belföld

Ingyen internetet követel a tanároknak és a családoknak a DK

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a KLIK biztosítson ingyenes internet-hozzáférést a tanároknak a járvány idején – fogalmazott szombati közleményben Oláh Lajos, a párt parlamenti képviselője.

Mint írja, az ellenzéki párt azt is javasolja, hogy minden családban, ahol tanuló gyerek van, legyen elérhető egy ingyenes előfizetés, illetve hogy a járvány idején ne lehessen lekapcsolni az internetet a családoknál.

Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, nem lehet úgy magukra hagyni a családokat, pedagógusokat, mint ahogyan azt az Orbán-kormány a koronavírus-járvány első hullámának idején tette. Azt ugyanis nem várhatják el a válság miatt elszegényedő családoktól és a mélyen alulfizetett pedagógusoktól, hogy a járvány miatti amúgy is nehéz helyzetben plusz kiadásokat vállaljanak magukra, ahogyan az is tarthatatlan, hogy a gyerekek azért maradjanak le a tanulásban, mert nincs megfelelő eszközük ehhez

– olvasható Oláh Lajos közleményében.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány első hullámának kitörése márciusban sokként érte a tanárokat, szülőket, gyerekeket. Gyakorlatilag a nulláról kellett megszervezni az otthoni tanulást, mindenfajta segítség nélkül, hiszen „a kormány magukra hagyta ezzel a problémával az iskolákat. Sok helyen sikerült beindítani kisebb-nagyobb zökkenőkkel az online oktatást, de rengeteg helyen ez akadályokba ütközött, például az infrastruktúra hiányába. Ugyanekkora probléma, ha egy tanárnak nincsenek meg a digitális oktatáshoz a minimális feltételek se” – zárul a közlemény.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik