Belföld

Tovább védenék a Balatont a szocialisták egy nagy visszatérővel

A Balatont meg kell védeni, ennek érdekében a szocialisták több kezdeményezéssel is készülnek a parlament őszi ülésszakára – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szombaton közösségi oldalára feltöltött videójában.

A politikus azt mondta: több mint százezren támogatták az MSZP népszavazási kezdeményezését, amellyel azt célozták, hogy megállítsák a Balatonon a „fideszes gyarmatosítást”. Hozzátette: bár a Nemzeti Választási Bizottság elutasította kérdéseiket, a szocialisták nem állnak meg.

A videóban szereplőként felbukkan Gőgös Zoltán, az MSZP korábbi országgyűlési képviselője, aki 2018-ban visszavonult az aktív politizálástól, viszont napjai többségét a Balatonnál tölti. A videóban azt javasolja, hogy egy 2018-ban benyújtott, a kempingeket és a strandokat a lakóparki beépítéstől megvédő törvényjavaslatot a jelenlegi helyzetre aktualizálva újra terjesszenek az Országgyűlés elé.

Mint mondja: most már a strandok és a kempingek mellett a természetvédelmi területeket is meg kell védeni. Arra biztatja az ellenzéki pártokat, hogy közös fellépéssel akadályozzák meg a tó kifosztását.

Kiemelt kép: Az MSZP Facebook-oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik