Belföld

A jachtozás után helikopterezés miatt kell magyarázkodnia Szijjártónak

Helikopterből pattant ki egy tolnai látogatás alkalmából Szijjártó Péter, hogy bejelentse: a kormány 11 megyei vállalatnak nyújt 2,6 milliárd forintot, több mint ezer munkahely megőrzéséért cserébe – idézte fel a Népszava.

Hadházy Ákos rákérdezett a külügyminiszternél, miért volt szükség helikopter használatára, ha egyébként a helyszínre küldték Szijjártó szolgálati Mercedesét is.

Magyar Levente államtitkár elárulta, hogy rendőrségi helikopterrel repült a külügyminiszter.

A miniszter csak akkor utazik helikopterrel, ha az a közfeladatok ellátásához elengedhetetlen

– közölte az államtitkár, hozzátéve, hogy a Mercedes-szel utazott vissza. Az odaúton azért volt szükség a helikopterre. mert Szijjártó előtte négy közép-európai ország külügyi vezetőjét fogadta Budapesten.

A Népszava kiszámolta, hogy a külügyminiszter legfeljebb egy órát spórolhatott azzal a Budapest-Tolna útvonalon, hogy helikopterezett autózás helyett.

Szijjártó egy július 28-ai bajai üzemlátogatásra, és ma szeptember 4-én egy román-magyar külügyminiszteri találkozóra is rendőrségi helikopterrel érkezett.

Tavaly Nyergesújfalura egy alapkőletételre helikopterezett a rendőrség gépével Szijjártó. Akkor Demeter Márta kérdezte, hogy mennyibe került az út az adófizetőknek, de ezt akkor sem árulta el a minisztérium.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik