Belföld koronavírus

Két lakó koronavírusos az egyik fővárosi idősotthonban, kórházba szállították őket

A Kamaraerdei Úti Idősek Otthona egyik munkavállalójának pozitív PCR-tesztje után a kontaktkutatás két ellátott esetében mutatott ki koronavírus-fertőzést. Mindkét tünetmentes lakót kórházba szállították, a kontaktokat a teszteredmények megérkezéséig az előírások szerint izolálták – olvasható a Fővárosi Önkormányzat közleményében.

Az intézmény egyik munkavállalója augusztus végén dolgozott utoljára az idősotthonban, utolsó munkanapját követően telefonon jelentette be, hogy nem érzi jól magát, ezért a vezetőápoló otthonmaradásra és otthonában végzett tesztelésre utasította. Mivel a PCR-teszt koronavírus-fertőzést mutatott ki, az intézmény azonnal kontaktkutatást végzett, 30 lakó és 3 dolgozó azonnali szűrését rendelték el. Két, egy szobában lakó ellátott esetében lett pozitív a teszt, őket kórházba szállították, eddig tüneteket nem mutattak.

Ezentúl még azt írják, hogy az intézményvezető a járványügyi hatósággal egyeztetve a kontaktszemélyeken túl az érintett részleg összes lakójának és dolgozójának szűrését elrendelte.

A fővárosi fenntartású idősotthonokban érvényben van a látogatási tilalom, a Fővárosi Önkormányzat a saját intézményeiben a járvány második hullámára készülve több ezer tesztet tartalékolt, eddig 24 ezer, a közeljövőben pedig újabb 12 ezer tesztet végeztek el.

Kiemelt kép: MTI/Balázs Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik