Belföld

Befuccsolt a 3,5 milliárdos szigetszentmiklósi stadionprojekt, 420 millióért árverezik

Szigetszentmiklóson a város sportegyesülete vágott bele a tao-támogatásos stadionépítésbe, a 3,5 milliárd forint összköltségvetésű stadionprojekt története azonban 2020 őszén véget érhet.

Az Mfor.hu cikke szerint árverésre bocsátják a befejezetlen létesítményt.

A szigetszentmiklósi stadion látványterve

A Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Körének félresiklott tao-beruházása körül 2017 környékén kezdtek megszaporodni a problémák. A teljes projektet 3,5 milliárdosra tervezték, és 1,5 milliárdot el is költöttek rá, mire 2018 márciusában, 60 százalékos készültségen megrekedt az építkezés. Kormányzati segítségben bíztak, ám az végül elmaradt, megindult a felszámolási eljárás.

A legutóbbi cégközlönyben jelent meg a hirdetmény, amelyben a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. nyilvános pályázat keretében értékesítené a felszámolás alatt álló egyesület vagyonelemeit. Pontosabban az annak tulajdonában lévő sportinfrastruktúrát.

Az árverésre bocsátott vagyonösszességnek része a regionális utánpótlás-nevelési centrum a hozzá tartozó 150 férőhelyes parkolóval, a Sport utcai létesítmény a térburkolatos, 30 férőhelyes parkolóval, valamint 2 műfüves és 2 füves pálya.

Mindennek minimálára – mely egyben a becsült értéke is – 420 millió forint, ajánlati biztosítékként pedig 12,8 milliót kell letenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik