Belföld

Pár nap alatt összeadták az emberek az Igazgyöngytől elvont állami támogatást

Már tegnap láttuk…, de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása

– ezt osztotta meg csütörtökön a Facebookon L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója.

Mint írta, „százasával töltöttük le az utalások adatait, és még nem is tudtunk mindenkinek visszacsatolni, de dolgozunk rajta folyamatosan. Ismerősök és ismeretlenek, régi támogatók és új elköteleződők, kisebb összegeket küldők, és nagyobb támogatások egyaránt voltak közöttük. Mellettünk megerősítő, nekünk drukkoló, néhol dühös üzenetek, melyek segítenek nekünk is feldolgozni érzelmileg ezt az egészet.”

Az esélyteremtésért és mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítvány vezetője még hétfőn számolt be róla a Facebook-oldalán, hogy az alapítvány köznevelési megállapodása szerint járó állami támogatást – a járványhelyzetre való hivatkozással – 50 százalékkal csökkentik ettől a tanévtől. Ez azt jelenti, hogy a korábbi 17 millió forint helyett csak 8,5 milliót kapnak az államtól. Az alapítvány által fenntartott alapfokú művészetoktatási iskola egyébként a kistérség 6 településén végez művészeti nevelő munkát, ahova 23 faluból mintegy 670 gyereke érkezik.

Miután L. Ritók Nóra a nyilvánosság elé tárta, hogy bajba kerültek, több gyűjtés is elindult az alapítvány megsegítésére. Három nap elég volt, hogy összejöjjön a hiányzó 8,5 millió forint.

Aki még ezután utal, azt is megköszönjük, és tartalékolni fogjuk a következő tanévre. (…) Jövőre a teljes kiegészítő támogatást megszüntetik, tehát akkor már 17 millió lesz a hiány

– fogalmazott L. Ritók Nóra.

Kiemelt kép: Igazgyöngy Alapítvány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik