Belföld

Aranynak hitte az orvosi fém nyakláncot, letépte egy nőről, hét és fél évet kapott

Hét és fél év fegyházra ítélte a bíróság első fokon azt a 26 éves férfit, aki kitépte egy nő nyakából a láncot Soroksáron.

A vád szerint a férfi júniusában szabadult a börtönből büntetéséből, ezért pénzre volt szüksége. Augusztus 28-án a késő délutáni órákban felfigyelt a vele egy buszon utazó asszonyra, akinek a nyakában meglátott egy általa aranynak hitt, valójában orvosi fém nyakláncot.

A férfi követte a nőt, majd Soroksáron, a Grassalkovich úton kitépte a láncot a nő nyakából. A nő egyik ismerőse látta ezt, és a férfi után szaladt, hogy visszatartsa, a tolvaj azonban egy késsel többször is megfenyegette a segítőt.

A rendőrség két napon belül azonosította és őrizetbe vette az elkövetőt, az ügyészség pedig a férfit – mint többszörös és különös visszaesőt – felfegyverkezve elkövetett rablás miatt bíróság elé állította.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság  hét és fél év fegyházra ítélte a rablót. Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség még hosszabb tartamú fegyházbüntetésért, a védelem pedig enyhébb minősítésért és büntetésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik