Belföld

Biztonsági őr lopott egy vásárlótól Győrben

Egy győri üzlet biztonsági őre kifigyelte az üzletben nagy összegű készpénzt magánál tartó férfit, telefonon a helyszínre hívta az ismerősét, aki követte, majd meglopta a vevőt. Az ellopott 650 ezer forint a biztonsági őr otthonából került elő.

Az egyik győri üzlet biztonsági őre észlelte, hogy egy férfi a nála lévő nejlon táskában egy pénzköteget tart magánál, majd abból kivesz egy húszezrest és azzal fizet. Az őr telefonon egyeztetett egy ismerősével, majd kiment az üzlet elé és ott találkozott vele. Ezt követően együtt figyelték az üzletből kilépő, autójához igyekvő vásárlót, ahová a biztonsági őr társa követni is kezdte a férfit.

Az elkövető az autónál meg is szólította a csomagtartóba pakoló sértettet és azzal terelte el a figyelmét, hogy „főnök, önnek le van engedve a bal első kereke”.  Mikor a vevő az autó első kerekeihez ment, az elkövető eltulajdonította a 650 ezer  forintot tartalmazó nejlon táskát a sértett okirataival, bankkártyájával és telefonjával együtt. Az értékekkel pedig visszament a biztonsági őrhöz, akivel együtt bementek az üzlet mosdójába.

Mikor a vevő a biztonsági őrtől rövid idő múlva segítséget kért, az őr a biztonsági szolgálatnak annyit jelzett, hogy egy ember elhagyta az iratait Három nap múlva a biztonsági őr otthonának gyerekszobájából, a szekrény mögül került lefoglalásra a 650 ezer forint. Az ügyészség minősített lopással vádolja az elkövetőket, akik akár öt vé börtönt is kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik