Belföld

Felfüggesztett börtönre ítélték a szomszéd kislányt almafa-nézegetéssel elcsaló szatírt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 42 éves borsodi férfit, aki almafa-nézegetéssel csalta el a szomszédos házban élő kislányt. Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően 1 év börtönre – három évre felfüggesztve – ítélte a szeméremsértéssel vádolt férfit azzal, hogy véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében később tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek nevelésével, felügyeletével, gyógykezelésével foglalkozhatna.

A Szikszói Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi a saját házának udvaráról figyelte a szomszédos lakóház kertjében tartózkodó kislányt, aki testvéreivel és más ismerős gyerekekkel játszott. Egy idő után átment hozzájuk, és a kiskorú lányon kívüli valamennyi gyermeket trágár szavakkal elzavarta, míg a kislányt arra kérte, hogy menjen el vele egy másik ház kertjébe megnézni az almafákat.

A kiskorú lány ismerte a férfit, ezért megbízott benne, így elment vele, azonban amikor az ingatlan egy félreeső helyére értek, a férfi szeméremsértő cselekményt végzett a kislány jelenlétében. A kislány ezt látva a férfi marasztalása ellenére elfutott a helyszínről, és elmondta otthon a szüleinek a történteket. A főügyészségi ügyész elmondta még, hogy a férfi tagadta a bűnösségét a kihallgatása során. A  bíróság azonban az ügyészség indítványával egyezően felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik