Belföld

Nézőpont-mérés: iskolaügyben a többség fideszes

Széles társadalmi egyetértés alakult ki az iskolák újranyitásáról és a tankönyvek ingyenessé tételéről

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a  magyarok 78 százaléka egyetért az iskolák újranyitásával. A Magyar Nemzetnek készített reprezentatív felmérés szerint azt, hogy egyelőre nem digitálisan, hanem hagyományosan indul a tanév a kormánypártiak 85, az ellenzékiek 70 százaléka tartja „jó döntésnek” 8, illetve 24 százalék vélte ennek ellenkezőjét.

A kormánypárti lap idézi a kutatáshoz készített elemzést, amely szerint csak a 30 év alattiak és budapestiek körében volt kisebb az iskolanyitás támogatottsága, de ezen csoportokban is a nagy többség – 60, illetve 70 százalék – támogatta a döntést.

Még többen (95%) támogatják, hogy szeptembertől minden diák ingyen kapja a tankönyveket, csak 4 százalék gondolja ennek ellenkezőjét. A Nézőpont Intézet elemzése szerint ilyen társadalmi egyetértés korábban még a migráció elutasításakor vagy a rezsicsökkentésnél sem volt.

Kiemelt kép: Diákok a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanévnyitóján, az iskola udvarán 2020. augusztus 31-én. MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik