Belföld koronavírus

Az ELTE TTK megtiltotta a személyes jelenlétet az előadásokon és a szemináriumokon

Az ELTE TTK dékáni vezetése úgy határozott, hogy létszámtól függetlenül azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását — számolt be a Pénzcentrum és a Hvg.hu a kar honlapján megjelent tájékoztatás alapján. Augusztus 31-től az előadásokon és a szemináriumokon is csak csak távolléti, vagyis online formában lehet.

Jelenléti formában a laborgyakorlat, szakmai gyakorlat és terepgyakorlat típusú tárgyak oktatása folytatható, az indoklás szerint azért, mert a ezeknél a tananyag elsajátításához különösen fontos a jelenléti oktatás. Az intézmény vezetése a következő napokban tekinti át, hogy az új helyzetnek megfelelően át kell-e alakítani a tanrendet.

A még néhány nappal ezelőtt is érvényes helyzethez képest jelentősen megugrott annak a veszélye, hogy a jelenléti oktatás — még az eredetileg tervezett, korlátozott formában is — az egyetemen terjedő fertőzési láncokhoz vezet. Ez a kockázat elérte azt a szintet, amit nem tartunk elfogadhatónak, kollégáink és hallgatóink egészségének védelme érdekében

— olvasható a Kacskovics Imre dékán által aláírt közleményben.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: MTI/MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik