Belföld

Tíz fokot esik vissza a hőmérséklet

A jövő hét elejére, a meteorológiai ősz kezdetére mintegy 10 fokkal hűl a levegő, helyenként jelentős csapadékkal érkezik a hidegfront. A jövő hét végén viszont ismét lehetnek 30 Celsius-fok közeli maximumok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzése szerint vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31 fok között várható.

A fátyolfelhőzet mellett, nyugaton gomolyfelhők is képződnek, így ott késő délutántól, estétől zápor, zivatar is kialakulhat, az Alpokaljára egy-egy hevesebb góc is besodródhat.

Éjszaka gyengén és erősen felhős területek váltakoznak, néhol lehet csak csapadék. Hétfőn kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a délelőtti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a keleti vidékeken számíthatunk a legtöbb napsütésre.

Délutántól délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, estig a Dunántúlon – annak is főként a déli részein – kiadós mennyiségű csapadék hullhat.

A középső országrészben záporok, zivatarok is kialakulhatnak a nap második részében, a Tiszántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Vasárnap a déli, délnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. Éjszaka északira, északnyugatira fordul a szél, és hétfőn napközben időnként megerősödik, Sopron térségében azonban viharos lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik