Belföld koronavírus

Látogatási tilalom az egri és a kecskeméti kórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól az egri Markhot Ferenc Kórházban, a döntés visszavonásig érvényes – közölte az intézmény az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt szombattól a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A tilalom első napján a rendelőintézet zárva tart.

A szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók – romlandó élelmiszert nem tartalmazó – csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik.

Egy koronavírussal fertőzött beteg miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban is. Az intézkedés a kórház Nyíri úti és Balaton utcai fekvőbeteg telephelyeire vonatkozik, rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes és ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot. Az intézmény közlése szerint a rendelőintézet nyitvatartása változatlan.

Kiemelt kép: Eger, 2017. május 8. A 7,3 milliárd forintos kormányzati fejlesztésbõl megújult egri Markhot Ferenc Kórházban 2017. május 8-án. MTI Fotó: Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik