Belföld koronavírus

Egy helyettes államtitkár törökországi nyaralásán kapta el a koronavírust

Az Átlátszó több egymástól független forrásból származó értesülései szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, Dr. Solymár Károly Balázs és a minisztériumban dolgozó párja nyár elején törökországi nyaralásuk során elkapták a koronavírust.

Mindkettejük tesztje hazaérkezésük után lett pozitív, így a minisztériumból rengeteg embert elküldtek koronavírustesztre. Az esetről eddig semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adtak. 

Törökország csak július 15-től került a piros, azaz utazásra nem javasolt, országok közé, így Solymárnak és munkatársának nem volt kötelező hazaérkezésük után teszteltetni magát.

Az Átlátszó információi szerint Solymár Károly Balázs július elején járt Törökországban munkatársával, K. Dorottyával, aki július 2-án töltött fel egy fotót Facebookra, ami szerint a Hilton Dalaman Sarigerme Resort & Spa-ban nyaraltak.

Solymár egyébként a VírusRadar alkalmazás kormányzati felelőse. Ez az a mobilos alkalmazás, amivel kideríthető, ki került igazolt fertőzött közelébe.

A helyettes államtitkár és a minisztérium nem válaszolt a lap kérdéseire.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik