Belföld koronavírus

142 koronavírussal fertőzött gondozott hunyt el idősotthonokban

A  járvány kezdete óta 142 az idősotthonban koronavírussal fertőzött elhunytak száma. Ez azt jelenti, hogy nagyjából minden negyedik elhunyt idősotthon lakója — számolt be a koronavirus.gov.hu

Az országban összesen eddig 38 idősotthonban igazoltak koronavírus-fertőzést,14 budapesti és 24 vidéki intézményben. Összesen 923 idősotthon lakónál és 148 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 142 idős gondozott hunyt el és 875-en már meggyógyultak. A legfertőzöttebb idősotthon a Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Pesti úti idősotthon, ahol 55 idős ember halt meg, és összesen 313 lakónál igazoltak a koronavírus-fertőzést.

A fővárosban 14 idősotthonban jelent meg a  fertőzés, ebből 8 idősotthon a Fővárosi  Önkormányzat fenntartásában működik, a többi  civil vagy egyházi fenntartású. A 142 elhunytból 99 fő Budapesten található idősotthonban hunyt el, közülük 87 fő Fővárosi Önkormányzat által fenntartott idősotthonban 43-an vidéki idősotthonokban.

A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 18-an hunytak el, 71 a fertőzött gondozottak és 13 a fertőzött dolgozók száma. A fővárosi fenntartású Kamarerdei úti otthonban 11-en hunytak el, 51 a fertőzött a gondozottak és 13 a fertőzött dolgozók száma. A vidéki intézmények közül a legtöbb elhunyt — 8 fő — a mezőszilasi idősotthonban van, 7 fő a seregélyesi, és 4 fő a borsodnádasdi intézményben.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik