Belföld

Éjféltől életbe lép a csendrendelet a VII. kerületben, de az engedélyek késnek

Éjféltől csak külön engedéllyel lehetnek nyitva a VII. kerület szórakozóhelyei, de sok hely még várja a visszajelzést az önkormányzattól – írja a hvg.hu. Van, aki csak szóbelit kapott, így elég nagy a bizonytalanság a zárórával kapcsolatban. A Niedermüller Péter vezette önkormányzat által elfogadott rendelet értelmében éjfél után csak azok a szórakozóhelyek lehetnek nyitva, melyek teljesítenek egy sor rigorózus feltételt.

A hvg.hu információi szerint több szórakozóhely az utolsó pillanatban adta be a kérelmét az éjfél utáni nyitvatartásra, más a hiánypótlást rendezgeti, vagy még csak most fogja beszerezni az éjfél utáni nyitvatartáshoz előírt eszközök valamelyikét, azonban

sokaknak még úgy sincs hivatalos engedélye erre, hogy már jóval korábban kérvényezte azt.

A hvg.hu úgy értesült, hogy azoknak a helyeknek, amelyek nem kaptak konkrét elutasítást, és még folyamatban van az engedélykérelmük, nincs mitől tartaniuk.

Az augusztus 19-ei adatok szerint 128 kérelem érkezett be az önkormányzati hatósághoz, és 43 esetben adtak ki engedélyt az éjfél utáni nyitvatartásra.

A látogatószámlálót már egy hónapja beszereltük, de még van pár hiánypótlás, amit most rendezünk, mint például a hangrendszer limiterének szakértői papírjai

– mondta a hvg.hu-nak Zsendovits Ábel, a Szimpla tulajdonosa. Szerinte ők 99,9 százalékban készen állnak a csendrendelet alóli mentesség megszerzésében, de ez egyelőre azt jelenti, hogy most még a Szimpla is bezár éjfélkor.

A Bulinegyedet teszi élhetővé, vagy a kocsmákat szívatja az új csendrendelet?
A vendéglátósok túl szigorúnak, a lakók túl enyhének találják a kerületi csendrendeletet. Az önkormányzat szerint azt a célt szolgálja, hogy ordibálás és szemét helyett inkább kulturális negyedként váljon branddé a városrész.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik