Belföld

Hatvan év fegyházat kértek a nagylóki szigetelőszagos gyilkosokra

Többszörösen minősülő emberölés, valamint segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a nyolc személlyel szemben, akik közül négyen székéhez kötöztek, majd sorsára hagytak egy ittas férfit a nagylóki kocsma teraszán. A szerencsétlenül járt férfi hajnalra kihűlt és meghalt.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy három vádlottra 15 év fegyházat, egyre pedig 12 év fegyházat kért az ügyészség arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is. Két vádlottra 1 év szabadságvesztést  kértek, három évre felfüggesztve, míg a két fiatalkorú vádlottra nyolc hónap fiatalkorúaknak való fogházat – két évre felfüggesztve – indítványoztak.

A rendőrök még a tavaly novemberi bűncselekmény napján azonosították a feltételezett elkövetőket. B. Lászlót, J. Nándort és F. Lászlót, majd őrizetbe vételük mellett aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. Két férfi a bűnösségét vitató vallomást tett, egy pedig a jelenlétét nem vitató, de a lekötözésben való részvételét tagadó vallomást tett a kihallgatása során.

Kiderült, hogy az azóta is letartóztatásban lévő három férfi a pultostól, H. Kornéliától kért szigetelőszalagot a teraszon alvó férfi megkötözéséhez, majd a jelenlétében hátára borítottak egy másik széket is. Egyikük pedig még felvételeket is készített a történtekről.

Később a kocsmához érkezett a további négy vádlott, akikkel a sértett megkötözésében résztvevő terheltek közölték, hogy ők itatták és kötözték le a férfit. Közülük hárman fényképet is készítettek az áldozatról. A zárást követően valamennyi vádlott távozott a helyszínről, azonban az alvó, megkötözött családos férfit magára hagyták, amelynek következtében meghalt.

A szigetelőszalagos gyilkosságban aktívan részt vevő három férfire és a pultosnőre ötvenhét év fegyházat kért összesen az ügyészség arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerik a tettüket, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról is. A másik négy vádlottra pedig három év négy hónap felfüggesztettet kértek összesen.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik