Belföld

Autópályán tolató sofőr okozott hármas karambolt az M7-esen

Hátramenetben közlekedett az M7-es autópályán az a sofőr, amely hármas karambolt okozott kedden az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonvilágosnál.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az okozta a balesetet, hogy a 62 éves balatonendrédi sofőr túlhaladt az eredeti útvonalának lehajtóján, ezért hátramenetbe kapcsolva próbálta meg korrigálni a tévesztését.

A manőver során az autót részben a külső forgalmi sávba kormányozta, amit a mögötte szabályosan, de gyorsforgalmi utakat jellemző nagy sebességgel közlekedő két autós is későn észlelt, ezért már nem tudták elkerülni az ütközést. Összesen hat ember sérült meg a tiltott manőver miatt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a következőre hívja fel az autópályán haladók figyelmét:

  • Soha ne forduljon meg, vagy tolasson vissza az autópályán, autóúton! A hazai gyorsforgalmi utakon sűrűn találhatóak különszintű csomópontok, melyeken keresztül biztonságosan lehajthat és megfordulhat.
  • Ha pihenőhelyet, vagy leállóöblöt talál, álljon meg, és ha teheti, tekintse át a lehetséges útvonalakat a tévesztés javítására.
  • Figyelje a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat, hogy újratervezhesse útvonalát!
  • Ha hírt kap arról, hogy Önhöz közel a forgalommal szemben halad egy jármű, őrizze meg a nyugalmát és csökkentse a sebességét! Növelje a követési távolságot a saját és az Ön előtt haladó autó közt, majd soroljon be a külső sávba és ne kezdjen előzésbe!
  • Ha lehet, várakozzon a legközelebbi benzinkútnál vagy pihenőhelynél, amíg elmúlik a veszély.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik