Belföld

Felfüggesztett fogházat kapott az ittas cserbenhagyó

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki enyhén ittas állapotban okozott balesetet 2018 novemberében Lábatlanon.

A Dózsa György út és a Rákóczi Ferenc út kereszteződéséhez érve a férfi jobbra, a Rákóczi Ferenc útra akart kanyarodni, de a kanyarodás során, ittassága miatt áttért a szembe sávba, ahol az autója elejével nekiütközött egy másik jármű elülső részének, amiben a jobb oldali első ülésen utas utazott. Az ütközés miatt a vétlen autó eleje jobb oldalra csúszott, a sofőr és utasának teste előre lendült, a jármű eleje megsérült, valamint a vádlott autója is több helyen benyomódott, felgyűrődött.

A férfi az ütközést követően megállt, a vétlen sofőr pedig kiszállt a járműből és kérdőre vonta a férfit. A vétkes sofőr nehezményezte a férfi viselkedését, ezért anélkül távozott a helyszínről, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul.

Az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – fogházra ítélte a férfit és 5 évre eltiltotta a vezetéstől.

A végzés végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik