Belföld koronavírus

Négy hallgató koronavírustesztje pozitív lett a Corvinus gólyatábora után

Négy, a Budapesti Corvinus Egyetemen bükkszéki gólyatáborában részt vevő hallgató a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalt magán, az első elvégzett tesztek eredménye mindegyikük esetében pozitív lett – írja a 444.hu az egyetemen működő Öntevékeny Csoportok Irodája levele alapján, amit a gólyatábor összes résztvevője megkapott.

A tájékoztatás szerint a fertőzésekről értesítették a Nemzeti Népegészségügyi Központot, a kontaktkutatásban érintett hallgatókat a hatóság külön úton fogja felkeresni.

A lap megkérdezte az egyetemet arról, milyen óvintézkedéseket terveznek további rendezvényeikre, és megtartják-e a Gólyabuli 2020 nevű eseményüket, amire ezer résztvevőt várnak, méghozzá úgy, hogy a korlátozások miatt egy óbudai rendezvényterem két, egyenként 500 fős termét bérelték ki. Választ egyelőre nem kaptak.

Frissítünk!

A Corvinus Egyetem közleményben reagált a történtekre. Mint írják,

a szervezők minden előzetes óvintézkedése és a járványügyi szabályok betartása ellenére négy, a múlt héten Bükkszéken tartott alapszakos gólyatábor résztvevőjénél mutatták ki utólag a COVID-19 vírusfertőzést. Mindannyian jól vannak, tünetmentesek vagy enyhe tüneteik vannak. A Corvinus Egyetem vezetősége ezért úgy döntött, hogy nem engedélyezi az erre a hétre tervezett mesterszakos gólyatábor megtartását.

A 444 kérdéseire válaszolva a BCE vezetése elmondta azt is, hogy nyomatékosan kérik a szervezőket, hogy a kialakult helyzetre tekintettel töröljék a szeptember elejére meghirdetett KÖZGÁZ Gólyabuli 2020 nevű rendezvényt, amit az óbudai Symbolban tartanának kettő, külön-külön 500 fő befogadására képes teremben úgy, hogy biztosítják az átjárást a két terem között figyelve a termenkénti létszámlimitre, így 1000 embert buliztathatnának egyszerre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik