Belföld

Súlyos baleset Albertirsánál, egy képviselő segített a hörgő, eszméletlen fiatalon

Súlyos baleset történt kedd este Albertirsa határában. Gér Mihály, a település független önkormányzati képviselője épp hazafelé tartott a kocsijával egy rendezvényről, amikor egy nagy sebességgel közlekedő autós hirtelen irányt változtatott, majd átszakította egy útmenti telek kerítését, végül pedig a feje tetejére borult.

Szerteszét voltak az alkatrészek, szilánkok, de még az akkumulátor is kirepült

– írta közösségi oldalán a képviselő.


„A járőr és mentők értesítése után, elsősegély dobozommal rohantam a balesetet szenvedett autóhoz, amelyből artikulálatlan hörgés hallatszott. Azonnal feltéptem a fólia szerűen felgyűrődött ajtót és bekúsztam, hogy felmérjem a sérült állapotát. Mindenhol vér, üvegszilánkok és a műszerfal darabjai hevertek. Az öv fixen tartotta a sérültet, aki a fejére nehezedve lógott eszméletlenül, fejsérüléssel és sok zúzódással, véresen de stabilan. Miután meggyőződtem róla, hogy légzése nem akadályozott, nem folyik az üzemanyag és nincs súlyos vérvesztesége sem, a feltételezhető gerincsérülés miatt jobbnak láttam nem mozgatni.” – tette hozzá.

Gér beszámolója szerint villámgyorsan helyszínre érkezett a helyi rendőrjárőr, valamint a mentők és a katasztrófavédelem munkatársai is, akik együttes erővel kiemelték, majd elszállították a sérült fiatalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik