Belföld

Véresre verte volt kollégáját egy kiskunfélegyházi férfi a tartozása miatt

Önbíráskodás miatt emelt vádat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség azzal a helyi férfival szemben, aki tavaly nyáron egy tartozás behajtása során véresre verte az egyik régi ismerősét.

A férfi az ominózus napon felkereste az egyik régi ismerősét, akivel korábban együtt dolgoztak külföldön. A férfi azért ment el a hozzá, hogy visszakérjen egy kölcsönadott pénzösszeget, amit a többszöri kérésére sem kapott vissza.

A volt kollégája azonban a vádbeli napon sem fizetett. Azt mondta az elkövetőnek, hogy a külföldi munkavállalás során az útiköltséget ő fizette, így az 50 ezer forintot nem adja vissza neki, hanem abba beszámítja. Ezen a férfi feldühödött és azért, hogy a pénzét visszakapja, a tartozást követelve ököllel többször is arcon ütötte. Ettől férfi elszédült és a földre esett, támadója pedig többször is belerúgott, amikor a földre került.

A bántalmazással megfélemlített férfi ezután autóba ült és egy bankautomatához hajtott, ahová a férfi gépkocsival követte. A megvert férfi itt nem tudott pénzt felvenni, ezért egy másik automatához mentek. A bántalmazott férfi a felvett 50 ezer forintot átadta a mindvégig mögötte álló ismerősének, aki távozott a helyszínről.

A vérző fejjel kocsijában ülő férfit az arra járőröző rendőrök vették észre és mentőt hívtak hozzá. A megvert férfi a bántalmazás miatt a fején és az egyik kezén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de könnyű testi sértés miatt nem kérte a támadója megbüntetését.

A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekményt, őt a járási ügyészség önbíráskodás bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtönt kért a férfira azzal, hogy a gazdagodása erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben.

Fotó: police,hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik