Belföld

Egymás után szedték ki a leállósávból az autósokat az M7-esen hétvégén

Pedig megmondtuk, hogy ott leszünk, ennek ellenére sokan nem vették komolyan

– írja a rendőség a Pofátlan(TAN)ítás videósorozatának 17. részéhez. Ez az epizód is izgalmas lett, a rendőrök most az M7-esen vadásztak szabálytalankodókra civil autóikkal. Láthatóan a leginkább azokra mentek rá, akik a leállósávban próbálták meg kikerülni a várakozókat.

Egyébként nem csak autósokat, motorosokat is megbüntettek.

Kedden az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján azt közölte, hogy egyenként százezer, összességében csaknem hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán a leállósávokban haladó autósokra a hosszú hétvégén. A szerdától vasárnapig tartó közlekedési akcióban több mint 400 előéleti pontot is kiróttak a szabálytalankodókra.

A nyári csúcsforgalomban az M7-es leállósávját haladásra használók kiszűrése volt a rendőrök célja, akik civil autókkal öt nap alatt 67 járművezetőt szűrtek ki. A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt.

A szabályosan közlekedő autósok nem egy esetben tapssal jutalmazták az intézkedést – olvasható a rendőrség közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik