Belföld

Élettársával lopott munkahelyéről a kaposvári vagyonőr

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat három személy ellen, akik közül az élettársi kapcsolatban lévő férfi és nő együtt vettek részt bűncselekmények elkövetésében, de a másik férfit is több lopással vádolják.

A kaposvári vagyonőr egy közműszolgálalást végző cég telephelyén dolgozott. Alig egy hónapja helyezkedett el a vagyonvédelmi kft-nél, ahol munkaidejének egy részét azzal töltötte, hogy a telephelyről általa ellopni szándékozott zsilipeket a könnyebb szállíthatóság érdekében szétdarabolja.

A vagyonőrnek az élettársa nyújtott segítséget a 2,8 millió forint értékű acélzsilipek elszállításához, amikor egy kisteherautóval a telephelyhez hajtott. Az élettársak a szétbontásból kinyert fémeket fémhulladékként értékesítették, amiért összesen 100 ezer forintot kaptak. A férfi és a nő az átvevő telepen a fémek eredetéről nem számolt be, hanem a vételi jegyeken tulajdonosként tüntették fel magukat.

A vagyonőr egy férfi ismerősével megállapodott abban, hogy különböző erdőterületekről más által már kitermelt fákat fognak ellopni. Cinkostársa már jártas volt a sarangba rendezett fa meglovasításában, mivel februárban 406 ezer forint értékű fát vitt el egy zselicszentpáli erdőből. Az elkövetők együtt közel százezer forint értékű tűzifát loptak el márciusban  Kadarkút környékéről, azonban a rendőrség lefoglalta a zsákmányt.

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a vagyonőrre, míg társaira felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik