Belföld

Simonka György fenyegetéseiről ír egykori embere egy Fidesz-tagoknak küldött, frissen kiszivárgott levélben

Simonka György cégének egyik vezetője volt, és az uniós támogatások rohamtempójú szétszórásában is részt vett az a Ruck Márton, aki korábban a költségvetési csalással vádolt dél-békési országgyűlési képviselőt kizáratta volna a Fideszből. Ruck erős állításokat tartalmazó friss levelét – amely fideszes társainak szól – a magyarnarancs.hu szerezte meg, és hozta hétfőn nyilvánosságra.

A térséget járva, Fidesz tagokkal beszélgetve, megdöbbentő volt számomra az a félelem és rettegés, amit tapasztaltam. Sokak részéről hangzott el, hogy ez ügyben véleményüknek nem mernek nyilvánosan hangot adni, az egzisztenciális és fizikai fenyegetőzések miatt, amelyet Simonka György közvetít és közvetített feléjük. Elképesztő, hogy a rendszerváltás után 30 évvel, nekünk már csak a történelemből ismert Rákosi-időszak módszereivel él egy választott képviselő.

A magyarnarancs.hu birtokába került friss Ruck Márton-levél leszögezi, hogy Simonka kizárási javaslata „abszolút megalapozott”, s hogy olyan embernek, mint fideszes parlamenti képviselő, nincs keresnivalója a pártcsaládban. Majd Ruck arról tájékoztatja párttársait, hogy a kizárási javaslatot nem küldi el a pusztaottlakai szervezetnek, amelynek Simonka is a tagja. Méghozzá azért, mert az aláírókat és családtagjaikat nem akarja kitenni

olyan veszélynek, hogy munkahelye elvesztésével, vállalkozása tönkretételével, vagy családtagjai fizikai bántalmazásaival kelljen szembenéznie.

Ezért – folytatja a levélben Ruck – a kizárási javaslatról szóló levelet zárt borítékba küldte el Herczeg Tamásnak, a Fidesz Békés megyei választmányi elnökének, aki Simonka parlamenti képviselőtársa a törvényhozásban.

A magyarnarancs.hu elérte Ruck Mártont, aki megerősítette, hogy ő írta a levelet, és vállalja annak minden sorát. Ennél többet azonban nem akart elmondani.

Korábbi cikkünkben részletesen megírtuk, hogy Ruck és Simonka milyen közelről ismerik egymást.

Fideszes belháború: egykori pénzosztó fordult Simonka ellen, ő visszatámad
Simonka György cégének egyik vezetője volt, és az uniós támogatások rohamtempójú szétszórásában is részt vett Ruck Márton, aki most kizáratná a Fideszből a költségvetési csalással vádolt dél-békési országgyűlési képviselőt.

Idéztük a Magyar Nemzet korábbi cikkét, mely szerint Ruck a fejlesztési igazgatója volt Simonka ma már felszámolás alatt álló cégének. Szintén a napilap írt arról 2017 nyarán, hogy Békés megyében 18,3 milliárd forintnyi brüsszeli pénz szétosztásáról döntöttek a Terület- és településfejlesztési operatív program részeként. A megyei önkormányzat területfejlesztési bizottságának szocialista tagja szerint a testület egy nap alatt bírálta el a kérelmeket, azaz „több mint négyszáz pályázatról döntött vakon”. A bizottság elnöke Ruck Márton volt, aki a napilapnak akkor azt mondta, szerinte nem összeférhetetlen, hogy ő döntött a Simonka körébe tartozó pályázatokról, ugyanis évekkel azelőtt volt tisztségviselő a fideszes politikus cégében.

Simonka egy közelmúltbeli Facebook-bejegyzésében azt írta, a Ruck Mártonhoz és utódjához, Kraller József medgyesegyházi fideszes polgármesterhez tartozó körök „óriási pénzeket kerestek a Dél-Békésben megvalósuló fejlesztéseken”, de nekik ez sem volt elég, „ezért átálltak a Galló Ferenc által irányított, Jobbik-DK összefogás zsoldosának, és ebből a csapatból próbálnak meg most újból mindent kizsigerelni”. (Galló a többi említetthez hasonlóan Simonka belső köréhez tartozott, Medgyesbodzás alpolgármestere volt, de miután a Magyar Narancs cikke szerint szembefordult az országgyűlési képviselővel, leváltották.)

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik