Belföld

Gázspray-t is használtak a szerdai villamosos verekedés közben

Megkaptuk a teljes videót a bunyóról.

Nemrég írtuk meg, hogy szerda délután verekedés volt a 4-6-os villamoson. Bár az alaphírbe egy Facebook-felhasználó videója került be (és az járta körbe a sajtót is), nem sokkal később a 24.hu tudomására jutott, hogy az eredetit Schumacher Vanda rögzítette és osztotta meg Instagramon. Megkerestük, hogy mesélje el saját szemszögéből a történteket.

Egy fekete trikós férfi összeszólalkozott egy rózsaszín pulcsis lánnyal. Én azért kezdtem videózni, mert amikor eljutott a dolog az anyázásig, gondoltam, hogy lesz valami és általában kevésbé követnek el bűncselekményt ha videózzák őket, illetve ha bármi történik, akkor legyen tárgyi bizonyíték. A fekete trikós férfi a kiabálás miatt felindúlva elindult a rózsaszín pulcsis lány felé, nyomában a barátnőjével, aki a fehér pólós lány a videón.

– mondta a 24.hu-nak, majd hozzátette: a rózsaszín pulóveres lányt először könnyebben bántalmazták, mire védekezésképpen elrúgta magától a fehér pólós lányt. Erre a fekete trikós ököllel akarta ütni őt, ekkor avatkozott közbe a hosszú hajú srác. A kettejük dulakodása közben a fekete trikós férfi barátnője gázspray-el fújta le őket.

Ekkor már szóltak a villamosvezetőnek, hogy állítsa meg a villamost, de ehelyett inkább a megállóban kinyitotta az ajtókat. A gázspray miatt köhögni kezdtem ezért hátrébb mentem, mire vissza fordultam a hosszú hajú fiú a földön volt. Amint kinyíltak az ajtók szinte mindenki szétszéledt. A két támadó pedig együtt távozott. Többen írták, hogy ez esetleg egy kamu balhé, viszont egyáltalán nem egy jól álcázott rablás volt. A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, nem lopás vagy egyéb bűncselekmény miatt, hiszen ahogy látszik a videóban, amikor távoznak semmilyen eltulajdonított táska vagy más tárgy nem volt náluk.

Schumacher ma egyébként megjelent a rendőrségen, miután egy rendőrszázados megkereste.

Mutatjuk a teljes, majdnem egyperces videót:

 

Olvasói sztorik