Belföld

ATV-vezérigazgató: Ha csicskasors várna ránk, inkább felállnánk

Németh S. Szilárd szerint az Index szerkesztősége viszont picit idő előtt dobta el a gyeplőt.

Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója a Hetek podcastjában azt mondta, bár az Index szerkesztőségének a felmondásával ismét többen arról kezdtek el beszélni, hogy a portálra az „elátévésedés” vár, ha az utca emberét megkérdezik, ők egyértelműen az ellenzékhez vagy a kormánykritikus oldalra sorolják be a csatornát. Szerinte eddig is csak két médiumról lehetett elmondani, hogy valamennyire szólnak mindkét politikai oldalhoz, az Indexről és az RTL Klubról.

Mi is szeretnénk kilépni ebből az egyoldalú szerepből egy hitelesen kritikus középmezőnybe, de a múltunkat nem tudjuk megtagadni

– tette hozzá.

Mint mondta, az ATV attól nem válik kormánypártivá, hogy a tulajdonosa (Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője, Németh S. Szilárd apja) elmondja, hogy a menekültkérdésben inkább a kormány álláspontját osztja.

Ha azt látnánk az ATV körül, hogy olyan körülmények alakulnának ki, amik csicskasorsot jelentenének, akkor mi felállnánk

– jelentette ki, megjegyezve, hogy „az ellenzéki politikai szereplők részéről érkezik több telefonhívás és üzenet, ám ezek egyike sem fenyegetés.” Szerinte a baloldali és liberális értelmiség az ATV-t a magáénak érzi, ezért kegyetlenebb és kritikusabb vele szemben, mint más médiumokkal, ezért ő „mint jó hoteligazgató, törődik a csatorna vendégeivel, és igyekszik meghallgatni a kritikáikat és javaslataikat.”

Németh abban nem lát újdonságot, hogy a hatalom ott liheg az Index közelében, így nem látta azt az új momentumot sem, ami indokolttá tette volna az események elfajulását. Szerinte a szerkesztőség „talán picit idő előtt dobta el a gyeplőt.”

Hogy vannak forgatókönyvek az átalakításra, önmagában ebben én nem látom a hatalomnak a kezét

– mondta, hozzátéve, rossz iránynak tartja, ha olyan dogmát építenek ki a magyar médiapiacon, hogy a tulajdonosnak az a dolga, hogy adja a pénzt és fogja be a száját, és még a személyi kérdésekbe se szóljon bele.

Németh S. Szilárd beszélt arról is, a csatornánál „eddig is tudták, hogy ki az ATV tulajdonosa, az intézmény jól működik, nyugalom van, időben megkapják az emberek a fizetésüket”, így semmilyen visszhangja nem volt azoknak az írásoknak, amelyek szerint Németh Sándor megszerezte a televíziót a Hit Gyülekezetétől:

Magyar Hang: a Hit Gyülekezete vagyona volt, Németh Sándoré lett, a lelkész megszerezte az ATV-t
Elképesztően bonyolult céges ügyletek elemzése alapján jutott erre a lap.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik