Belföld

Késsel támadt a kisfiúra egy drogos Jánoshalmán, majd bement a rendőrségre a rabolt biciklivel

Minősített rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség az ellen a 45 éves jánoshalmai férfi ellen, aki február közepén késsel fenyegetőzve rabolt ki egy gyermekkorú fiút Jánoshalmán és más bűncselekményeket is elkövetett.

A többszörösen büntetett előéletű férfi az ominózus napon „kristály” fantázianevű drogot fogyasztott, amitől zavart állapotba került. Este hat után kitárt karral sétált egy út közepén, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre. A férfi érthetetlen szavakat ordítozott és a kezében lévő késsel fenyegetőzve a földre szorította a bringást. A fiatalembernek végül sikerült kiszabadulnia a fogásból és elmenekült a helyszínről. Ezután a támadó lenyúlta a nyolcezer forintot érő kerékpárt, a lopással okozott kár nem térült meg. A támadó tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A betépett férfi egy bolthoz ment a késsel a bringás  bántalmazása után. Itt meglátott egy fiút, aki a bolt előtt az édesanyját várta. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a fiú kerékpárját, ezért megfogta a bicikli csomagtartóját és megpróbálta elvenni. A kisfiú ellenállt, de a gyanúsított közölte vele, hogy kés van nála, közben a kést úgy tartotta a kezében, hogy azt a gyerek is lássa. Ekkor odaért a fiú anyja, aki a gyermekét féltve szólt, hogy adja oda neki a kerékpárt. A támadó így megszerezte a kerékpárt és azzal a helyszínről elhajtott.

A férfi a 15 ezer forint értékű kerékpárral a Jánoshalmai Rendőrőrsre ment, ahol azt mondta, hogy öngyilkos akar lenni. Időközben a bolt eladója is értesítette telefonon a rendőrséget a rablásról. A rendőrök a kerékpárt lefoglalták és visszaadták kisfiúnak, így a kár megtérült. A drogfogyasztás miatt a férfi ellen szabálysértési eljárás indult.A járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rabláson kívül garázdaság és kifosztással is vádolja vádolja a férfit. Az ügyész végrehajtandó fegyházat, valamint közügyektől eltiltást indítványozott a támadóval szemben.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik