Belföld

Három embert kellett kimenteni a Velencei-tóból

Két bajba jutott nőt és egy férfit kellett kimenteniük a gárdonyi vízirendőröknek hétfőn a Velencei-tóból. Előbb egy vitorlás kishajóval bajba került két nőnek nyújtottak segítséget a Nádas-tó elnevezésű részen, mert  nem tudtak partra jutni a kedvezőtlen széljárás miatt. A 36 éves budapesti és 37 éves salgótarjáni nőt a rendőrök a szolgálati hajójukba segítették és kivitték őket a partra, a kishajójukat pedig bevontatták a kikötőbe.

Késő délután egy horgászcsónakkal közlekedő férfi kért segítséget, mert a felerősödött szél miatt elsodródott a csónakja a Velencei-tó, Vaskapu elnevezésű vízterületén, és önerejéből nem tudott volna partra jutni. A rendőrök a bajba jutott 25 éves budapesti férfit a hajójukba segítették és épségben a partra szállították.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, valamint a vízben tartózkodóknak is különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik