Belföld

Villám csapott egy nádfedeles családi házba Sukorón

Villám csapott egy nádfedeles családi házba a hétfő esti felhőszakadás során Sukorón. Az Erdész utcai körülbelül száz négyzetméteres, háromszintes ház tetőszerkezetének nagy része lángokban állt, amikor kiértek a tűzoltók.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzben a tetőtéri helyiségek egy része megsemmisült, a fafödém pedig több helyen is beszakadt. A lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi és a sárbogárdi hivatásos, valamint a velencei, a csákvári és a fehérvári önkéntes tűzoltók összesen hét vízsugárral, az épület több oldaláról támadva fékezték meg.

A nagy füst miatt végig légzőkészülékben dolgoztak, és további tartalék levegőpalackokat szállítottak a helyszínre a megyeszékhely tűzoltóságáról. Az utómunkálatokat nehezítette, hogy a teljesen beégett tetőszerkezet miatt a nádfedést le kellett termelniük a tűzoltóknak. Az épület homlokzatához támasztott létrákról, kéziszerszámokkal bontották meg és húzták le az átizzott nádfedést, miközben folyamatosan vízzel áztatták.

A tűz oltása így csaknem tíz órán át, egészen másnap hajnalig tartott. Személyi sérülés nem történt, a tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, aki az egységek kiérkezése előtt kijött a házból.

Kiemelt kép: Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ajánlott videó

Olvasói sztorik