Belföld

Felfrissítené az MSZP-t a társelnöknek induló óbudai képviselő

Tóth Bertalan jelenlegi elnök és Mesterházy Attila után egy harmadik, ismeretlenebb név is bejelentkezett az MSZP férfi társelnöki posztjára, írja a Magyar Hang. Őri László Budapest III. kerületének egyik önkormányzati képviselője és úgy véli, hogy az MSZP stagnálásának az oka, hogy a párt elfáradt, ő pedig ezen szeretne változtatni.

Azok személyisége, akik már hosszú évek óta a párt élvonalában vannak, már nem túlságosan érdekes az embereknek,

mondta a Magyar Hangnak a politikus. Őri szerint a szocialista párt egyik legnagyobb problémája az, hogy hiába volt sok nagyon jó, fiatal politikusuk, nem emelték fel őket. Éppen ezért Őri társelnökként új logót, új nevet és új arcokat adna a pártnak, illetve úgy érzi, képes lenne összeállítani egy jó csapatot második-harmadik vonalbeli MSZP-sekből. A képviselő azt mondta a lapnak, hogy a mostani fiatalok alapvetően rendszerkritikusak és baloldali érzelműek, így őket olyan ígéretes, fiatal politikusokkal lehetne megszólítani, mint a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

Az MSZP a szeptember 19-i kongresszuson áll át a társelnöki rendszerre. Arra a kérdésre, kit látna szívesen női társelnökként, Őri azt mondta, hogy alapvetően nem támogatja ezt az új rendszert, nem tartja jónak, hogy két vezetője van egy pártnak. Eddig egyetlen női társelnöki jelölt van, Kunhalmi Ágnes, aki Tóth Bertalannal együtt indul. Róla Őri azt mondta, hogy régóta meghatározó arca a pártnak, ezért szerepe van abban, hogy az MSZP ott tart, ahol tart, de ha úgy adódik, és együtt tudna vele működni.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik