Belföld

Agyba-főbe vertek egy ballószögi férfit a vendégmunkások, több bordája is eltört

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen a négy román állampolgárságú férfi ellen, akik két és fél évvel ezelőtt szerszámnyelekkel és szúrószerszámokkal úgy megvertek egy ballószögi férfit, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A négy magyar származású, román állampolgárságú férfi alkalmi munkásként dolgozott Magyarországon. Egy kecskeméti tanyát béreltek több társukkal együtt, ahonnan reggelente egy kisbusszal indultak dolgozni.

Az ominózus éjjel a ballószögi férfi a feleségével és az egyik barátjával együtt tartottak haza kocsival egy családi rendezvényről. Mivel a férfi és a barátja ittas volt, ezért a sértett felesége vezetett. Út közben azonban a férfi  barátja rosszul lett, ezért lehúzódtak az útról a vendégmunkások által bérelt tanya előtt.

Erre felfigyeltek a munkások is, akik azt hitték, hogy a férfi és barátja a kisbuszt akarják ellopni. Kérdőre vonták a férfit, aki kötekedő stílusban válaszolt, így vitatkozni kezdtek. Ennek során a támadók szerszámnyeleket vettek magukhoz, két munkásnál szúrószerszám is volt. A vita hevében a négy határon túli magyar a férfire támadt, míg a sértett bokszoló állást felvéve az egyik támadót ököllel arcon ütötte.

Ezután egy másik férfi egy szerszámnyéllel nagy erővel, kétszer mellkason és lábon ütötte az ittas férfit, mire ő hátrálni kezdett és menekülni próbált. A támadók  azonban a ház közelében utolérték őt és körbevették. Testszerte ütlegelték és rugdosták az időközben földre kerülő férfit, illetve a felkarján és a combján meg is szúrták.

Az összevert férfi feleségének kétségbeesett kiáltozására végül a támadók abbahagyták a bántalmazást, majd a férfit a felesége a kocsijukkal kórházba szállította. A férfi a bántalmazás miatt a fején és testszerte könnyebb és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, de a támadók két bordáját is eltörték. A bordatörések miatt életveszélyes sérülésként légmell alakult ki.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a négy vendégmunkásra életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik