Belföld

Megmenekülhet a budakeszi Álomvölgy

Megmenekülhet az Álomvölgyként ismertté vált, fokozottan védett terület Budakeszi határában. A város képviselőtestülete ugyanis nemrég helyi védettség alá vonta a völgyet, és megtiltott minden építkezést – tudta meg az RTL Klub Híradója. A civil természetvédők szerint egyedülálló együttműködés eredménye, hogy meg tudják védeni az Álomvölgyet.

A terület tulajdonosa Baumgartner Antal, a Renault autószalon feje, a korábbi Forma-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt édesapja. Baumgartner Antal az RTL Klubnak nem nyilatkozott, de a csatorna úgy tudja, hogy a Kormányhivatal döntésére vár a beadott építési engedélykérelméről, és perre készül, mert szerinte sérülnek a magántulajdonhoz fűződő jogai.

Miután korábban már munkagépek jelentek meg a helyszínen, ezért a Budapesti Rendőrfőkapitányság nyomozást folytat természetkárosítás bűntettének gyanújával.

Csak az állam segíthet a budakeszi Álomvölgyön
Baumgartner Antal nem akar lakóparkot építeni a természetvédelmi oltalom alatt álló budakeszi területre, de a jogait érvényesítené. A tiltakozók szerint viszont egy kapavágáshoz sincs joga, és a környezetkárosítás már megtörtént.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik