Belföld

Elbeszélgetett Erdő Péter bíboros az Index-tüntetésen részt vevő pappal

„Kedves mindenki! Úgy hozta az élet, hogy le kell állnunk a Papifranko oldalak (Insta, YouTube) szerkesztésével. Köszönjük, hogy velünk voltatok, reméljük egyszer még találkozunk! Az eddigi tartalmakat nem töröljük” – ez a poszt jelent meg a Papifranko Instagram-oldalon, Hodász András atya mémoldalán csütörtök este.

A Magyar Hang cikke szerint a népszerű pap személyes Instagram oldalán egy story-ban azt írta:

Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett

– ami alapján egyértelmű, hogy nem teljesen saját döntés lehetett Hodásznál a kivonulás a közösségi médiából.

Az Angyalföldön szolgáló plébánost nemrég egy, a Magyar Hírlapban megjelent nyílt levélben támadta be Kiss Antal teológus: az Egy pap a Momentum gyékényén, nyílt levél Hodász Andrásnak címmel megjelent írásban azt veti Hodász szemére a fideszes körökben otthonosan mozgó írója, hogy részt vett az Index melletti tüntetésen.

 Ön átesett a politikai coming out-ján

– üzente Kiss Antal Hodász Andrásnak.

Azonban nem ez volt az egyetlen fejmosás, amit Hodász atya kaphatott a közelmúltban.

Akik követjük Hodász András Insta oldalát láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta story-ját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó »beszélgetésben« volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral. Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló Insta és YouTube oldalát, a Papifrankót

írta Facebookon Lukácsi Katalin, egyértelműen arra utalva, hogy Erdő Péter nyomást helyezhetett állítólagos politikai szerepvállalása miatt Hodász Andrásra.

Hodász András a kormányoldali támadásra úgy reagált, hogy soha nem volt, és nem is lesz egyetlen pártnak sem tagja. Magánemberként van politikai véleménye, de sosem fog egyik vagy másik párt mellett kampányolni, ahogy eddig sem tette.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik