Belföld

Országos zuhé jön

Csapadékosra fordul a következő napokban az időjárás. Pénteken és szombaton országszerte, vasárnap szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Nagy lehűlésre azonban nem kell készülni, többfelé továbbra is 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a Dunántúl nagy részén és a középső megyékben alapvetően felhős idő várható kevesebb napsütéssel. Hosszabb napos időszakok elsősorban az északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Több helyen lehet zápor, zivatar. Az északkeleti megyékben várható kevesebb csapadék. A szél csak zivatarok körül erősödhet meg, illetve fokozódhat viharossá.

Zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú Bihar megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Pénteken a leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

Szombaton néhány órára süthet ki a nap. Több helyen várható zápor, akár viharos széllel kísért zivatar. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Vasárnap napos idő várható, szórványosan alakul ki zápor, esetleg viharos széllel kísért zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet  26-31 fok között alakul.

Kép: Farkas Norbert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik