Belföld koronavírus

Május óta nem kapták el a vírust ennyien egy nap alatt Magyarországon

45 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4813 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 607 főre emelkedett, 3561-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 645 fő.

Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 66 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Legutóbb májusban regisztráltak több beteget egy nap alatt Magyarországon.

Az új fertőzöttek közül 11 budapesti, 9 szabolcsi, 8 Hajdú-Bihar megyei, 7 veszprémi, 3 Jász-Nagykun-Szolnok megyei, 2-2 csongrádi és Pest megyei, 1-1 zalai, borsodi és Bács-Kiskun megyei.

„Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek” – kommentálták a számokat a koronavirus.gov.hu-n.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik