Belföld

Váratlanul ellenjelölt bukkant fel a Fidesz szegedi vk-elnöki jelölésén

A Fidesz országos vezetése Bartók Csabát javasolta a párt szegedi 1. választókerületében az elnöki posztra, a kedden tartott szavazáson mégis Bodó Imre kapta meg a voksok többségét.

Az eredmény azonban nem azt jelenti, hogy végül nem a központi akarat érvényesül majd.

Az vk-elnök személyéről szóló szavazásról a Szegeder.hu adott hírt szerdán. A helyi lap információi szerint a kedden megtartott vk-elnökségi ülésen a sportolóból lett politikus, Bartók Csaba 5-4-re vesztett a 2007 és 2014 között országgyűlési képviselőként is működő  Bodó Imrével szemben.

A Fidesz-KDNP szövetségben a vk-elnöki poszt nem csupán a helyi szervezet irányítását jelenti: a poszt birtokosa szinte biztosan a párt képviselő-jelöltje lesz a következő parlamenti választáson.

A szegedi 1-es választókerület egyike volt annak a kevés egyéni körzetnek az országban, amelyet 2018-ban elvesztett a Fidesz. A jelölt akkor Bartók Csaba volt, aki 8 százalékkal alulmaradt Szabó Sándor, MSZP-Párbeszéd-jelölttel szemben. A jelek szerint azonban a párt felső vezetése még mindig benne látja a 2022-es győzelem lehetőségét.

A 24.hu értesülése szerint a vk-elnökségi grémiumot a következő hetekben újra összehívják, és megismétlik a szavazást. Az akkor születő eredményét felterjesztik majd a Fidesz országos elnöksége elé jóváhagyásra. Amennyiben Orbánék elégedetlenek a helyiek által javasolt személlyel, felülírhatják a döntést.

A keddi eredmény meglephette a pártvezetést, mert mint ahogy azt a Szegeder is kiemeli, hogy Bartók egy interjúban már hetekkel korábban kész tényként beszélt arról, hogy Orbán Viktor őt nevezte ki a vk élére.

Fotó: MTI Bartók Csaba, a Fidesz szegedi politikusa

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik