Belföld

Elítélték az esztergomi kórház liftjére kapott pénzt felélő férfit

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki elvállalta, hogy az esztergomi kórházban betegfelvonót épít, de az arra átutalt pénzt a saját megélhetésére fordította.

A vádirat szerint a férfi egy budapesti gazdasági társaság képviseletében arra vállalkozott, hogy az esztergomi kórház részére betegszállító felvonót szerez be és épít be. A kórház a vállalkozói díj felét, 5,7 millió forintot 2018. augusztus 29-én átutalt a gazdasági társaság bankszámlájára, azonban a vádlott által képviselt kft. a felvonó építéséhez nem kezdett hozzá, a kórház megkeresésére nem válaszolt, és telefonon is elérhetetlenné vált.

A férfi az előlegként átutalt pénzösszeget a bankszámláról több részletben felvette, azt nem a felvonó beszerzésére, hanem a megélhetésére fordította. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a férfi elismerte, hogy felélte a neki átutalt összeget.

Az ügyészség indítványának megfelelően az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 1 év 6 hónap 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben, valamint kötelezte őt arra, hogy térítse meg a kárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik