Belföld

Egy kiló heroint és kokaint akart behozni a madridi géppel egy nigériai férfi – ezzel indokolta tettét

Részletes beismerő vallomást tett a kihallgatása során az a Liszt Ferenc Repülőtéren lebukó nigériai férfi, aki közel egy kiló kapszulákba rejtett heroint és kokaint akart becsempészni a gyomrában a madridi géppel három héttel ezelőtt.

Értesüléseink szerint a 45 éves férfi pénzszűkével magyarázta a tettét. Azt állította, hogy Bécsbe kellett volna továbbvinnie busszal a drogot, az ezért kapott pénzből pedig a családját szerette volna segíteni.

A fentiek – a kábítószernek az országba történő behozatalával elkövetett – kábítószer birtoklás bűntettének megállapítására lehetnek alkalmasak. Ez pedig egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség korábban eredményesen indítványozta a férfi letartóztatását.  Az ügyészség a férfi jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélye miatt arra tett indítványt, hogy hosszabbítsák meg a jelenlegi kényszerintézkedést.

A nigériai férfi esete nem egyedi. Egyre gyakoribbak ugyanis az olyan esetek, hogy szegény sorsú embereket bíznak meg a külföldi drogkereskedők azzal, hogy egyik országból a másikba szállítsák a kábítószert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik