Belföld

Betiltatna egy veszprémi LMBTQ-bulit egy „konzervatív érzésű polgár”

„Hiszünk abban, hogy a kultúra szabadságának kiterjesztő felfogása és gyakorlása az egyik legelőrevivőbb érték a közéletben, ugyanakkor ezen felfogásunk nem válhat gátjává annak, hogy Veszprém általános kulturális életétől idegen, a társadalmi életet és a békés együttélést megzavaró, az általános közérzést felkavaró, helyi beágyazottsággal aligha bíró, provokatívnak minősíthető megmozdulások felett szemet hunyjunk” – írta nyílt levélben Mosonyi Tamás, egy veszprémi lakos a település polgármesterének.

A petíciót indító férfit az háborította fel, hogy augusztus 15-én LMBTQ-összejövetelt rendeznek a Terem nevű szórakozóhelyen.

Mosonyi szerint a rendezvény „nem illeszkedik Veszprém megyeszékhelyként is kiemelkedő jelentőséggel bíró kulturális életébe, konzervatív atmoszférájába”, ezért szeretné elérni, hogy járjon el az ügyben Porga Gyula,a  város fideszes polgármestere.

A kezdeményező amúgy a Hit Gyülekezetének frissen végzett teológusa, teszi hozzá a Veszpresszó.

A Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megyei szervezete egyenesen a rendőrséghez fordult:

 NEM LESZ LMBTQ-S FELVONULÁS VESZPRÉMBEN!!!

– közölte a párt.

A helyi Momentum a rendezvény pártján foglalt állást: „Mint biztos sokan tudják, Veszprémben egy szórakozóhely felvállalta, hogy mindenféle fenyegetés és szankciók ellenére rendez a hétvégén egy bulit. Tudomásunk szerint rengeteg támadás érte mind a helyet, mind a szervező személyeket. Mi a Momentumban mindig ki fogunk állni azokért, akik valamilyen elnyomástól szenvednek a társadalomban” – írták.

A szórakozóhely azt közölte, hogy a buli nem marad el, és biztonsági személyzet fogja őrizni a helyet.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik