Belföld

Ásóval támadtak egy gyerekekkel sétáló családra Kiskunhalason

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt vádat emelt két férfival szemben, akik ásóval támadtak egy rendezvényről hazafelé tartó családra, majd további társaikkal kiegészülve egy arra járó párra is rátámadtak.

A nagyszülőkkel és gyerekekkel sétáló szülők egy rendezvényről sétáltak hazafelé tavaly szeptemberben. Amikor meglátta őket a fiatalabb férfi, akkor minden előzmény nélkül magához vett egy ásót és a társával együtt rájuk támadt. A megrémült család azonnal elkezdett futni hazafelé. Épp be tudták csukni a kaput maguk mögött, amikor támadóik a házon kívül rekedve, utolérték őket.

Ekkor az egyik férfi az ásóval ütni kezdte a ház kapuját, miközben társával együtt azzal fenyegetőzött, hogy agyonverik az ott lakókat. Támadásuk következtében kitört az utcafronti szárnyasablak is. A támadók csak akkor hagyták el a helyszínt, amikor a családfő kilátásba helyezte a rendőrség kihívását.

A két férfihoz további ismeretlen személyek is csatlakoztak a távozásuk után, majd az így 5-6 főre duzzadt társaság összetalálkozott egy szintén hazafelé tartó párral. A két férfi  és a társaságukban lévő személyek velük szemben is erőszakosan léptek fel, a férfit a falhoz szorították, egyikük egy tárggyal fejbe verte, a vele lévő nő pedig a combján sérült meg a dulakodás során.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a két ásóval támadó férfira csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik