Belföld

Borkai Zsolt lezárta múltját, újra kérges a tenyere

Győr volt polgármestere őstermelőként dolgozik a birtokán. Nem tervezi visszatérését a közéletbe.

A szexbotránya miatt lemondott Borkai Zsolt elvonult a világtól. A Blikknek azt mondta, ideje nagy részét sokorópátkai birtokán tölti. Őstermelő, vannak birkái, lovai, csirkéi, korán kel, megeteti az állatokat, de szőlőt is termeszt, és mindent ő  csinál.

Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon. Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem

– tette hozzá. A múltat lezárta, azt mondta a szexvideóért súlyos árat fizetett, mélyponton volt, sokáig ki sem mozdult házából, most is csak barátaival találkozik néha.

Azt hiszem, a sportolói múltam miatt tudtam ezt túlélni, de nem hiányzik már a közélet, teszem a dolgom, az élet megy tovább.

A kérdésre, tisztára lehet-e még mosni a nevét, úgy felelt, ez nem célja, olimpiai bajnokként nagyon sok mindent letett az asztalra, ezt már senki nem tudja elvenni. Nem foglalkozik mással, csak magával és a családjával, a történtek megviselték a házasságát, de feleségével újra tudták írni kapcsolatukat.

Jól megvagyok a bőrömben, de ehhez kellett a család nagy segítsége és összezárása is. Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk.

Már sem neki, sem lányának nincs cége. Bár a botrány miatt még a horvát rendőrök is is vizsgálódnak, attól sem tart, szerinte volt egy megbicsaklása, arra nem büszke, de történetét a balliberális média „habosította fel”.

Soha nem voltam korrupt és nem is drogoztam.

Borkai a közéleti kérdésekre nem felelt, utódjáról, Dézsi Csaba Andrásról is csak annyi mondott, hogy „se jóban, se rosszban” nincs vele, de már a helyi politikát sem követi.

55 éves lesz, a politika az életében csak egy rövid epizód volt. Amikor a lap rákérdezett, visszatérhet-e még a közéletbe, így válaszolt.

Soha ne mondd, hogy soha. De most azt tudom mondani, nem tervezek ilyesmit.

Borkai Zsoltot eddig csak tanúként hallgatták ki a hozzá kapcsolódó ügyekben
A volt győri polgármester nincs benne az eddigi öt gyanúsítottban – közölte a Legfőbb Ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik