Belföld

Eljött a nap, amikor Bayer Zsoltot megihlette Gyurcsány Ferenc feneke

A Fidesz-alapító publicista ellenzéket elemzett.

Bayer Zsolt most egy stílusparódiát (Karinthy Frigyes: Tóth Árpád ADY ENDRÉNEK) használt trambulinnak, hogy a Magyar Nemzet című kormánylapban eltöprengjen, miként is áll a szocia­lizmus, milyen az ellenzék állapota, ami egyébként – szerinte – ugyanaz. Innen indult.

Mester, egy ifjú agg, setétlő béna, sánta / Szól félszegen feléd, motyogva és szelíden: / Kinek halk nyála folyt, borongó, furcsa ívben / Olvasva énekeid a vénhedt utcasárba… / S ki elmekegte őket, nyifegve csendesen, / S halk, holdas esteken, vetvén a keshedt ágyot / Te szent nagy Fenekedbe beléomolni vágyott / Málé kis inasod én szörnyü Mesterem.

A Fidesz-alapító publicista szerint a málé kisinas nem más, mint a Momentum elnöke, akinek mestere Gyurcsány FerencFekete-Győr András este, reggel a Dk elnökére gondol,

az ő nagy fenekére, ahová oly jó lenne beléomolni, minél hamarabb, minél teljesebben. (…) Ők ketten immár a szocializmus vezető ereje.

Bayer szerint ahogy minden út Rómába, úgy a szocializmus minden útja Gyurcsány fenekébe vezet.

Ezért olyan nagy most ott a forgalom.

Felsorolja, kik adnak ott találkozót, majd kiderül, olvasta Kozák Márton és Magyar Bálint írását az Élet és Irodalomban, illetve Bruck Gáborét is arról, mit kellene tennie jelenleg az ellenzéknek, amely azonban Bayer sommás véleménye szerint „ostoba”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik