Belföld

Közel annyiba kerül megszállni egy négycsillagos tapolcai szállodában, mint egy szingapúri luxushotelben

„Ugyanannyiba kerül a világhírű, 5 csillagos álomhotel, a Marina Bay Sands 2 éjszakára, mint egy 4 csillagos Hotel Tapolcán” – írta a minap a Spabook utazási blog. A szerző szerint nem az ázsiai luxusszálloda akciójáról van szó, hanem a magyar árak szálltak el, de nagyon.

Az RTL Klub Híradója most ellenőrizte a meghökkentő adatot, amely valóban nem áll távol a valóságtól: Tapolcán két embernek egy éjszakára 93 ezer forintba kerül a szállás, de ez már akciós ár, eredetileg 109 ezer forint, míg ugyanez az egyebek mellett meseszerű tetőmedencével rendelkező szingapúri luxushotelben (képünkön) 115 ezer forint.

Siófokon most 55 ezer forint egy éjszaka, Máltán viszont már 30-40 ezer forintért tengerre néző szobát lehet kapni, szintén négycsillagos hotelekben. A Szállodaszövetség elnöke, Flesch Tamás szerint átlagosan 10 százalékkal drágultak a magyar szállodák a tavalyhoz képest. Ennek ellenére a Balaton lehet a nyertese a koronavírus-járványnak. A főszezonban 70-90 százalékos foglaltsággal működnek a hotelek, a hosszú hétvégén pedig telt házra számítanak.

Kép: Booking.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik