Belföld

Beismerte bűnösségét a győri vasútállomáson rendőrnőre támadó férfi

Beismerte bűnösségét az a 36 éves férfi, aki részegen támadt egy rendőrnőre hétfőn este a győri vasútállomáson.

A férfival szemben azért került sor rendőri intézkedésre, mert zavartan viselkedett és hangosan kiabált. A pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrnő segítséget kért rádión. Mielőtt megérkezett volna az erősítés a helyszínre a férfi megpróbálta kikerülni a főtörzsörmestert, aki erre felszólította, hogy álljon meg. A férfi nem állt meg, ezért a rendőrnő a ruházatának megragadásával próbálta meg feltartóztatni.

Ekkor a férfi ököllel orrnyergen ütötte a rendőrt, majd elmenekült, végül állampolgári segítséggel elfogták a pályaudvar előtt. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, hivatalos személy elleni erőszak miatt. A büntetett előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, de nem tett érdemi vallomást a kihallgatása során.

A férfi a mostani bűncselekmény elkövetését megelőzően is több – részben hivatalos személy elleni bűncselekmény miatt indult – büntetőeljárás hatálya alatt állt, így esetében reális veszély volt a bűnismétlés. Mivel a hajléktalan életvitele miatt az is feltehető volt, hogy elérhetetlenné válna a a büntetőeljárásban, ezért az ügyészség a legszigorúbb a kényszerintézkedés elrendelését indítványozta vele szemben.

A bíróság egyetértett a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával és elrendelte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik