Belföld koronavírus

Tizenhétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Pápán

A keddi 6-ról szerdára 17-re nőtt Pápán a koronavírus-fertőzöttek száma Áldozó Tamás polgármester bejelentése szerint, írja a hvg.hu az InfoPápa híre alapján.

A városvezető bejelentette: rendkívüli intézkedéseket vezettek be az Erzsébetvárosi óvodában, miután az egyik óvónőnél kimutatták a fertőzést. Az intézményt bezárták, most fertőtlenítés következik.

Az óvónő részt vett egy értekezleten múlt héten több óvodai dolgozóval együtt, akik most karanténban vannak a húsz, intézményben tartózkodó óvodással együtt. 

Ezen kívül találtak egy fertőzöttet a Teveli úti otthonházban is, az idős férfi ugyan tünetmentes, de az ajkai kórházba szállították elővigyázatosságból. Szintén pozitív lett egy Lidl áruházban dolgozó személy koronavírustesztje, az áruházat fertőtlenítik és tesztelik a többi dolgozót.

A polgármester jelezte, hogy számos teszt eredménye még nem érkezett meg, de szükség esetén más önkormányzati intézményben is rendkívüli intézkedéseket hajtanak végre.

Az InfoPápa újabb cikkében közben arról ír, hogy több helyi megbetegedés is összefüggésbe hozható a Hit Gyülekezete pápai közösségével. A gyülekezet lelkipásztora, Ortutay Gábor megerősítette értesüléseiket, hogy több gyülekezeti tag mintája is pozitív lett az elmúlt napokban.

A lelkész adatvédelmi okból nem adhatott felvilágosítást a tudomására jutott fertőzöttek számáról, de a portál információi szerint a Pápán eddig igazolt 17 fertőzött jelentős része összefüggésbe hozható a gyülekezettel.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik