Belföld

Nemrég kapta meg a jogsiját a debreceni halálos balesetet okozó fiatal

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a főútra történő felhajtás során ütközött egy kocsival, amely áttért a szemközti forgalmi sávba és összeütközött egy harmadik járművel.

A vétkes férfi mindössze egyéves jogosítvánnyal rendelkezett, amikor az egyik tavalyi augusztusi nap egyedül autózott Debrecen külterületén. Egy benzinkút szervizútjáról szándékozott a kétszer kétsávos 35-ös számú főútra felhajtani ideális időjárási körülmények és fényviszonyok között.

A férfi megállt a STOP táblánál, mielőtt felhajtott az útra, majd azért, hogy fel tudja mérni a forgalmi helyzetet, behajtott a főút külső forgalmi sávjába. Az ekkor odaérkező személyautó vezetője észlelve a férfi balra kanyarodási szándékát lassított, majd fényjelzéssel lemondott az elsőbbségi jogáról. A férfi ezután nagyfokú figyelmetlensége és tapasztalatlansága folytán megkezdte a balra kanyarodást, de közben nem biztosított elsőbbséget a főúton balról, a belső forgalmi sávban közlekedő autó részére, így azzal összeütközött.

A szabályosan közlekedő kocsi áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött az ott szabályosan haladó gépkocsi elejének. Ez utóbbi pedig a szalagkorlátnak csapódott az ütközés során. A balesettel érintett harmadik autó utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően meghalt. A szabályosan közlekedő két gépjármű vezetője és utasai 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása okozta a balesetet és amiatt következett be a sértett halála. A Debreceni Járási Ügyészség felfüggesztett fogházat és járművezetéstől eltiltást kért a férfire arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik